Pianonviritys pitää pianon vireessä

Hoidan pianonviritykset ammattitaidolla ja yli 10 vuoden kokemuksella. Palvelen Kokkolassa ja lähialueilla, mutta tarvittaessa lähden kauemmaksikin.

Sydämen asianani on luoda asiakkaiden pianoille mahdollisimman hyvä elinkaari. Pianonviritys kannattaa tehdä säännöllisesti myös siksi, että virityksen yhteydessä mahdolliset viat on helppo havaita ja huolloista voi sopia samalla.

Annan mielelläni neuvoja kaikissa pianoon liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kuinka usein piano pitäisi virittää?

Piano pitäisi virittää vähintään kerran vuodessa ja kovassa käytössä olevat pianot vielä useammin. Säännöllinen viritys ja huolto pitävät pianon paremmin vireessä ja pitempään soittokunnossa, jopa yli 100 vuoden ajan.

Onko pianonvirityksestä pitkä aika?

Jos pianon viritystaso on hyvin alhainen, tehdään nostoviritys eli suurpiirteinen viritys, jonka avulla piano saadaan siedettävän kuuloiseksi. Hienoviritystä ei tällöin suositella, koska pianon vire todennäköisesti tulee muuttumaan tavallista lyhyemmässä ajassa. Nostovirityksen jälkeen piano pitäisi virittää viimeistään 1 vuoden kuluttua uudelleen, jotta vire säilyisi jatkossa paremmin.

Koneistosäädöt

Jos muuten hyväkuntoinen piano toimii huonosti tai epätäydellisesti eikä miellytä soittajaa, kannattaa tehdä koneistosäätö. Voin tehdä joitakin pieniä ja tärkeitä säätöjä myös virityksen yhteydessä. Tavallisimpia heti korjattavia asioita ovat esimerkiksi pohjaan jäävät koskettimet tai huonosti soivat yksittäiset äänet.

Pianon korjaus

Peruskorjaus kannattaa tehdä, jos piano on rakenteellisesti huonokuntoinen mutta muuten hyvälaatuinen tai sillä on tunnearvoa. Koska pianon korjaus vaatii verstasolosuhteet, en valitettavasti voi korjata pianoja, mutta annan mielelläni siitä kunto- ja korjausarvion.

Pianon kuntoarvio

Oletko ostamassa tai myymässä pianoa? Jos piano tulee soitettavaksi eikä vain koristeeksi, kannattaa ensin pyytää kuntoarvio asiantuntevalta pianonvirittäjältä. Näin saat tietoa mahdollisista vioista, jotka eivät välttämättä näy päällepäin.

Ota yhteyttä ja varaa aika pianonviritykseen tai huoltoon!